Η Ιστορία της Panini

Η Panini ιδρύθηκε το 1961 με το λανσάρισμα της πρώτης συλλογής Calciatori/Ποδοσφαιρικών Παικτών.

Οι ιδρυτές, οι αδελφοί Panini, είχαν ήδη ανοίξει ένα εφημεριδοπωλείο στο Corso Duomo στη Μοντένα το 1945 και μέχρι το 1954, είχαν ξεκινήσει την εταιρεία διανομής εφημερίδων των αδελφών Panini.  Την εποχή που τα αδέρφια εργάζονταν εκεί ο Τζιουζέπε μαζί με τον άλλον αδερφό Μπενίτο είχαν μία φαεινή ιδέα. Όλοι οι πελάτες τους διάβαζαν για το ποδόσφαιρο στις ροζ σελίδες της La Gazzetta dello Sport, ενώ δεν σταματούσαν να ακούνε τις εκπομπές με τις αγώνες και τις μεταδόσεις στο ραδιόφωνο. Έτσι, οι ίδιοι σκέφτηκαν γιατί να μην προσπαθήσουν να επωφεληθούν από αυτό το πάθος που έχει κατακλύσει τους συμπατριώτες τους.

 

Η ιδέα τους ήταν απλή αλλά και πρωτότυπη. Αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα άλμπουμ, ένα άλμπουμ με αυτοκόλλητα. Το πρωτότυπο, «calciatori 1960-1961», δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας. Ήταν την επόμενη χρονιά που γίνεται γνωστό και προκαλεί πανικό. Με εξώφυλλο τον τεράστιο Νιλς Λίντχολμ της Μίλαν να κάνει κεφαλιά με την μπάλα το άλμπουμ γίνεται ανάρπαστο. ?νθρωποι έρχονταν ξανά και ξανά για να αγοράσουν τα αυτοκόλλητα . Τα αδέρφια Πανίνι δεν προλάβαιναν τις παραγγελίες. Και για τον λόγο αυτό ο  Τζιουζέπε το 1964 απευθύνθηκε στον Ουμπέρτο για να τους βοηθήσει. Ο Μπενίτο είχε αναλάβει την διανομή, ενώ ο Φράνκο ήταν ο διαχειριστής. Το θέμα όμως ήταν ότι χρειάζονταν κι έναν μηχανικό. Ο Ουμπέρτο απάντησε καταφατικά στο κάλεσμα του αδερφού του επέστρεψε στην Μόντενα όπου κι εφηύρε το Fifimatic, ένα μηχάνημα που μπορούσε να κόψει, να αναμιγνύει και να συσκευάζει τα αυτοκόλλητα. Πλέον κανένας δεν θα μπορούσε να τους ανταγωνιστεί.

image

Πλέον η Panini είναι ο Παγκόσμιος Ηγέτης στο χώρο των αυτοκόλλητων συλλογών και των συλλεκτικών καρτών αλλά δραστηριοποιείται επίσης και στον τομέα του digital, των εκδόσεων παιδικών βιβλίων, manga, comics και γραφικών νουβελών τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο πλανήτη

Για περαιτέρω πληροφορίες: www.paninigroup.com